Veiligheid of drift. Design in het paniekerige tijdperk na 9/11

Kogelvrije T-shirts, gestileerde prikkeldraad, verwarmd straatmeubilair voor sekswerkers, een antibacteriële hoonrhoes voor openbare telefoons . . . Ontwerpers zijn vandaag maar wát inventief om de consument een gevoel van veiligheid te geven. Driehonderd van hun voorstellen voor een beter beschermde wereld waren laatst te zien op de grote expositie Safe: Design takes on risk van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Prototypes vooral, maar geflankeerd door enkele klassiekers als het Zwitsers zakmes. Design op z’n scherpst, tussen nut en nood. Maar overdrijven we niet een beetje?  Lees meer op : http://www.rektoverso.be/content/view/150/2/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s